30 Nov 2014

Joulutoreilla, ja pikkujoulujakin...

Nyt on se aika, pikkujouluja ja joulumarkkinoita...


Huomenna on siis Goethe-Instituutin ja Saksan suurlähetystön yhteinen "Miniaturweihnachten" -ilta. Mukavaa kun olen nyt paikalla Helsingissä ja pääsee taas 3 vuoden jälkeen mukaan meininkiin. Niin ja 11 joulukuuta Sveitsin Ystävät Suomessa kutsuvat sinut perinteiseen tapaan jouglögille toimistolleen.




Mitä tulee saksankielisten maitten joulumarkkinoihin olen parin-kolmenkymmenen vuoden aikana lähes kaikki ne "tärkeimmät" kiertänyt. Joko sattumalta tai tarkoituksella. Tarkoituksella jo noin parikymmentä vuotta sitten ne kuuluisimmat: Weihnachtsmarkt Dresden ja Nürnberger Christkindlesmarkt ...



...ja sattumalta silloin myös monia muita, kuten Köln, München, Stuttgart, Leipzig, Wien ja niin edelleen. Niin Kielissä en kyllä joulumarkkinoilla ole ollut. Muistelen että niitäkin jotkut ovat kehuneet.   

Täältä löytyy Sveitsin joulumarkkinat ja täältä Itävallan joulumarkkinat (Christkindlmarkt). Täältä voi etsiä myös muita eri maiden joulumarkkinoita.



Berliinissä uudempaa polvea edustaa ja viime vuosina puheita ovat herättäneet Charlottenburgin joulumarkkinat. Ja ainakin vielä viime vuonna siellä oli myös Suomi-koju. Niin, ja Gendarmenmarktilta ja Nikolaiviertelistä löytyy myös tunnelmaa. Joskus aikoinaan kehuttiin myös Spandaun joulumarkkinoita. Ja Hesarissa nostettiin esille keskustan ulkopuolelta Rixdorffin joulumarkkinat Neuköllnissä sekä Grünewaldin metsästyslinnan markkinat.

No comments: